Як правильно зберігати крупи, щоб в них не заводилися моль і мушки: секрети досвідчених господинь

Щоб в крупах не з’явилися комахи, потрібно дотримуватися правил їх зберігання. Навіть в магазинній крупі або тій, що зберігається на складі, також, можуть завестися комахи, що призведе до псування всіх домашніх запасів. Щоб уникнути таких неприємностей, потрібно знати, звідки беруться жуки та моль й що їм може не сподобатись.

Варіант 1. Заморозка.

Жуки та личинки не можуть жити при низьких температурах. Однак, рис зберігати в морозильній камері не можна, бо після варіння він розповзеться.

Варіант 2. Цитрусові.

Якщо в морозилці немає місця, в ємність з крупою покладіть шкірку від цитрусових. Апельсинова або лимонна шкірка добре відлякує харчову моль.

Варіант 3. Спеції.

Якщо є страх, що смак круп та готових страв зіпсується, тоді можна покласти на поличку з крупами головку часнику або гострий перець. Також, підійде лавровий лист.

Варіант 4. Фольга.

Підійде фольга або інший металевий предмет, наприклад ложка або виделка. Це відлякує будь-яких комах.

Варіант 5. Ємність.

Зберігайте крупи в герметично закритих скляних ємностях.

Якщо вчасно помітити появу комах та знищити їх, потрібно обробити місце зберігання круп оцтом, а потім вже купляти нові. Це необхідно робити, бо личинки можуть ховатися в щілинах та закутках, а потім знов доберуться до запасів.

Читайте також