Як прикрасити оселю у осінньому стилі: ідеї для декору

Осінь – чарівна пора року, яка запрошує нас поринути у тепло та затишок вашого будинку. Кращий спосіб зробити це – оформити свою оселю осінніми нотками, щоб створити в ній комфортний простір, повний чарівності.

Колірна палітра

Перший крок до створення ідеального осіннього декору – вибір теплої палітри кольорів. Такі відтінки, як помаранчевий, червоний, бордовий, коричневий та золотий ідеальні для цього сезону. Використовуйте теплі та приглушені кольори в текстилях, декорі та меблях. Ви можете пофарбувати стіну у вітальні в один із цих відтінків або просто додати подушки та ковдри цих кольорів, щоб створити осінній декор в інтер’єрі.

Осінні композиції

Прикрасьте будинок осінніми композиціями – букетами, ікебанами, гірляндами. Скористайтеся перевагами природних елементів, що їх пропонує осінь. Використовуйте в декорі сушені гілки, шишки, жолуді та інші природні матеріали. Можна також зробити аплікації з кольорового листя і прикріпити їх до вікон або стін. Помаранчеві гарбузи також є відмінним декоративним варіантом і нададуть відчуття осені, що наближається. Поставте плетений кошик із цими чудесами природи у своїй вітальні. Розставте по будинку гарбузи різних розмірів та форм, а гірлянди з гарбузів також можуть додати осінній акцент.

Аромасвічки

Створіть теплу атмосферу за допомогою свічок та елегантних свічників. Їхнє м’яке світло додасть затишку вашому будинку. Крім освітлення, ароматичні свічки також можуть наповнити кімнату чудовими осінніми ароматами. Популярними є запахи кориці, ванілі та яблука.

Текстиль

Подушки та ковдри в осінньому декорі – це чудовий спосіб додати затишок та тепло у ваш інтер’єр. Виберіть текстиль з осінніми мотивами та квітами, такими як помаранчевий, коричневий та бордовий, щоб створити атмосферу, що ідеально підходить для цієї пори року. Додайте в кімнату пухнасті ковдри та м’які подушки з осінніми візерунками чи мотивами. Постільна білизна, скатертини та серветки з мотивами осені, такими як листя або каштани, додадуть осіннього настрою.

Посуд та кухонні аксесуари

Посуд та кухонні аксесуари в осінньому декорі можуть перетворити вашу кухню на затишний простір, що відображає атмосферу цієї пори року. Прикрасьте кімнату в стилі осені посудом з мотивами гарбузів, яскравого листя або яблук, аксесуарами з осінніми візерунками та мотивами – рушником чи прихватками. Це надасть вашій кухні особливий шарм і створить затишну атмосферу для приготування та їжі в цю прекрасну пору.

 

Читайте також