Як раз і назавжди позбутися плодових мушок у будинку

Дізнайтеся, як позбутися мошок у будинку за допомогою саморобних спреїв та пасток для плодових мух.

Пастки та саморобні спреї, зроблені власноруч, допоможуть назавжди позбутися цих шкідників на кухні, інформує Ukr.Media.

Існує безліч способів порятунку будинку від надокучливих мошок, зовсім не обов'язково купувати готові пастки.

Цих дрібних (і набридливих!) комах приваблюють фрукти, овочі та сміття. Самки плодових мух здатні швидко відкладати сотні яєць на перестиглі продукти, що призводить до появи личинок та надмірної кількості комах на кухні. Їх можна зустріти навіть у каналізаційних трубах.

Якщо ви хочете назавжди позбавити свій будинок цих комах, скористайтеся порадами наших експертів. Ви дізнаєтеся про різні саморобні пастки з використанням яблучного оцту, вина та пива. Ви навіть можете створити спрей зі спирту та води, щоб розпорошити його на рослини, або використовувати засіб для миття посуду та оцет, щоб зловити та втопити їх у банці чи пляшці. Деякі з цих ідей спрацьовують відразу і навіть можуть убити мошок на місці.

Після того як ви впоралися з навалою плодових мушок, ви можете дотримуватися наших порад, щоб запобігти їх появі у вашому домі. Для цього необхідно викидати фрукти, що перезріли, мити продукти відразу після приходу додому і регулярно виносити сміття. Попрощайтеся з цими шанувальниками солодкого!

Що представляють собою плодові мушки?

Якщо ви бачите маленьких коричневих жучків, що літають вашою кухнею, важливо правильно їх ідентифікувати. Плодові мушки зазвичай мають світло або темно-коричневий колір і червоні очі. Переконайтеся, що шкідники, що розглядаються вами, — це не дренажні мухи (метелики), які ховаються навколо каналізації або сміттєпроводів, або грибні комарі, які воліють перезволожені кімнатні рослини.

Чому з'являються ці мошки?

Плодових мух залучають стиглі, гнилі або фрукти, що розклалися, а також ферментовані продукти, такі як пиво, спиртні напої і вино. За наявності достатньої кількості їжі вони також люблять витися навколо сміттєвих баків та сміттєпроводів. На жаль, враховуючи їхню здатність до розмноження, дві крихітні плодові мушки швидко розмножуються і перетворюються на навалу, з якою практично неможливо боротися.

Як запобігти появі мошок у майбутньому

Почніть з генерального прибирання кухні і викиньте усі продукти, що підгнили. Щоб відрізати плодових мух від джерела живлення та запобігти їх проникненню в будинок у майбутньому, звертайтеся до наступних профілактичних заходів:

  • Викидайте перезрілі продукти
  • Зберігайте фрукти та овочі в холодильнику
  • Мийте продукти відразу після приходу додому, щоб видалити можливі яйця та личинки.
  • Регулярно виносите сміття
  • Якнайшвидше прибирайте розлиті рідини, особливо фруктові соки або алкоголь

Тепер вам потрібно знайти спосіб швидко зловити літаючих на кухні мошок. Пастка для плодових мух, зроблена власноруч, — це швидке та ефективне рішення. Більше того, ці саморобні пастки можна зробити з матеріалів, які, напевно, у вас є.
 

Пастка з яблучного оцту та поліетиленової плівки

Для цієї саморобної пастки солодкий яблучний оцет ефективніший, ніж білий оцет. Мошки не можуть встояти перед запахом оцту і не зможуть вибратися, як опиниться всередині. Щоб досягти максимального успіху, зробіть кілька таких пасток і розставте їх на кухні. Ось як виготовити пастку самостійно:

  1. Налийте трохи яблучного оцту у склянку.
  2. Закрийте отвір поліетиленовою плівкою (або фольгою) та закріпіть її гумкою.
  3. Зробіть кілька невеликих отворів, щоб плодові мухи могли проникнути всередину.

Паперовий конус, оцет та скляна банка

Запах гнилих продуктів сприятиме залученню плодових мух, а конусоподібна частина цієї пастки для мошок не дозволить вибратися назовні. Ось як це зробити самостійно:

  1. Помістіть у банку трохи оцту та шматочок перестиглого фрукта, наприклад банан.
  2. Згорніть з паперу конус і вставте саморобну вирву в банку, вузьким отвором донизу.

Альтернативна ідея: Відріжте верхню частину пластикової пляшки та використовуйте її як конус, через який пролітатимуть мухи. На дно помістіть оцет та стиглі фрукти.

Пастка з оцту та рідини для миття посуду

Якщо ви виявили, що плодові мушки не лізуть в пастку з пластикової плівки або паперового конуса, спробуйте додати три краплі рідини для миття посуду в миску з оцтом і залишити її відкритою. Рідина для миття посуду знижує поверхневий натяг оцту, тому мушки тонуть і гинуть.

Читайте також