Як вберегти новорічну ялинку від кота та навпаки: поради

Протистояння хатніх улюбленців із новорічними прикрасами стає загрозою не лише святковій атмосфері, а й їхньому життю. Чи можна примирити одвічних ворогів. Та як урятувати і кота, і ялинку, повідомляє ТСН.

У грудні котяче життя - набуває нового сенсу. Треба підкорити дерево і не попастися. Кішка Лиска, коли думає, що її не бачать, здирає з ялинки іграшки, а коли на неї всі дивляться, вдає найслухнянішу тварину у світі.

"Взагалі-то воно себе поводить зовсім не так. Скаче, робить якусь шкоду, а зараз хоч до рани прикладай", - розповідають господарі.

Довго ялинка Марії вертикальною не буває - її, каже, постійно кидають. Для кішки і собаки це розвага, тому їм не заважають гратися. Лиш роблять ці забави безпечними.

"Купляємо лише іграшки, які не б’ються, не травмують собаку, кішку та інших членів родини, в нас є м’які іграшки з фетру, найгірше, що може трапитися, це собака погризе їх", - ділиться досвідом Марія.

Правильно підібрати іграшки - найкраще, що ви можете зробити для своєї тварини, каже ветеринар.

"Якщо все-таки кішка переможе ялинку і покладе її на підлогу, щоб в цей момент падіння не розбивалися скляні іграшки, не билися, не травмували кішку, яка з переляку може стрибнути і впасти", - переконує лікар.

Ховати, підвішувати під стелею, зачиняти в клітці - безглуздо. Кішка, якщо вже вирішила, знайде спосіб свого досягти.

Є ще один ефективний варіант. Потрібно зробити з ялинки предмет інтер’єру. Якщо у вашій оселі ялинка стоїть тривалий час, або є декор, аналогічний новорічному, то для кішки ялинка не буде цікавою. Вона буде до цього звична.

Однак, варто враховувати, що не всі прикраси є безпечними. Саме дощик, каже ветеринар, лідер новорічної небезпеки для котів.

"Після нового року починається гра лікарів "врятувати від дощику". Потрапляє на корінь язику і вона тягне просто всю довжину в себе. Може статися заворот кишківника, може статися інвагінація - це коли кишка в кишку засмоктується, буває, що на дощик намотується петля кишки зсередини. Тонка сторона фольги, вона ріже, травмує слизову", - розповідає ветеринар.

А ще варто не залишати без нагляду увімкнені гірлянди, бо перекушений в грі дріт - загроза отримати удар струмом. Найдієвіший спосіб відволікти кота від підкорення ялинки, кажуть ветеринари, вигадати йому іншу забавку.

 

Читайте також