Як заморожувати чорниці на зиму: три простих рецепти

Розпочався сезон чорниць, який, на жаль, дуже швидко закінчується. В цей період потрібно чимпобільше їсти ці корисні лісові ягоди. Але не забудьте зберегти літні вітаміни і на зимовий період. Для цього найкраще підходить заморожування.

Які найпростіші і найшвидці способи:

Без цукру цілими ягідками

Це один із найлегших способів заморозити чорницю. Адже все, що вам потрібно, – це чисті та сухі ягоди, піддон або кухонна дошка та морозильник. Викладіть ягоди на пласку поверхню, застелену целофаном або харчовою плівкою та покладіть її у морозилку. Не варто розміщувати ягоди на харчовій плівці у морозилку безпосередньо, адже все злипнеться між собою, і вам буде незручно виймати заморожені ягоди. Вистачить однієї години, щоб чорниця замерзла. Тоді її можна перекладати в пакет. Випустіть із нього повітря, щільно зав’яжіть або закрийте спеціальною застібкою. Зберігайте в морозильнику.

Цілі ягоди чорниці з цукром

Наступний спосіб сподобається тим, хто хоче зробити кислу чорницю солодкою. Спробуйте заморозити ягоди чорниці з цукром у співвідношенні 2:1 відповідно. Для цього способу краще використовувати герметичні харчові контейнери. Викладайте шари сухої чорниці, пересипаючи їх шаром цукру. Потім закрийте все кришкою та покладіть до морозильної камери.

Пюре з чорниці без цукру

Любителям швидкого смузі радимо спробувати заморозити пюре з чорниці. Для цього перетріть ягоди через сито або подрібніть їх блендером до консистенції пюре. Розкладіть отриману суміш по контейнерах, баночках або герметичних пакетах на застібці. Краще фасувати пюре так, щоб використати усю порцію одразу.

Читайте також