Як зберігати картоплю у квартирі, щоб вона не проросла і не зіпсувалася

Якщо ви мешкаєте у квартирі та не маєте підвалу, можна зберігати картоплю на балконі. Для зберігання підійде міцний герметичний ящик. Ящик, наприклад, можна виготовити з вагонки чи товстої фанери. Пофарбуйте ящик для підвищення вологостійкості. Щоб він добре виконував свої функції, зробіть в ньому друге дно та подвійну кришку. Порожнечі заповніть пінопластом, утеплювачем або тирсою.

Якщо немає балкона, то зберігати картоплю взимку можна і у квартирі в будь-якому темному місці. Однак термін зберігання в такому разі становитиме лише один місяць, після цього картопля почне в'янути чи проростати.

Чи можна зберігати картоплю в холодильнику

Якийсь час можна зберігати картоплю в нижньому відділі холодильної камери, призначеному для зберігання овочів. Водночас краще тримати її в паперових пакетах, бо в поліетиленових картопля починає гнити. Але слід враховувати, що в разі тривалого зберігання на холоді в картоплі з крохмалю утворюється цукор і вона стає солодкою.

Чи можна зберігати картоплю з іншими овочами, поради, як продовжити термін зберігання картоплі

  • Ідеально картопля зберігається з буряком, він відмінно вбирає зайву вологу, оберігаючи тим самим від загнивання бульби картоплі.
  • Картоплю можна перекласти свіжим листям горобини, сосновими або ялиновими гілками. Ці рослини виділяють фітонциди, які довше зберігають її.
  • Половина яблука, покладена навесні до ящика з картоплею, перешкоджатиме її проростанню, вбираючи вологу.
  • М'ята затримує проростання картоплі.
  • Картопля зберігатиметься краще, якщо перекласти її лушпинням цибулі.

Читайте також