Як зберігати волоські горіхи взимку, щоб вони не псувалися

Всім відомо про користь волоського горіха. Він дуже смачний, ситний й має лікувальні властивості, тому його часто додають у різні страви й салати. В склад волоських горіхів входять вітаміни, мінерали, рослинний білок й ненасичені жирні кислоти. Проте, це має й свої недоліки, бо термін зберігання горіхів занадто малий. Через це необхідно ставитися до зберігання горіхів взимку дуже серйозно й не нехтувати правилами.

Якщо правильно зберігати волоські горіхи, то вони чудово переживуть зиму аж до наступного врожаю. Плоди відмінно зберігаються в шкаралупі й в очищеному вигляді. Проте, в першому вигляді ліпше перезимують, збережуть свій смак й користь. А в другому — їх складніше зберігати, тому краще їх відправити у холодильник чи морозильну камеру.

Як підготувати волоські горіхи до зимового зберігання?

Візьміть пластиковий контейнер або спеціальний пакет для заморозки продуктів.

Горіхи, які мають зелену або коричневу шкаралупу, необхідно перебрати й почистити від зайвої шкірки. Як тільки це зробите, перекладіть їх у вибрану вами ємність й щільно закрийте. В такому вигляді горіхи можна зберігати рік при температурі від -5 до +10 градусів. А от зберігання очищених горіхів зменшується на один місяць. Такі горіхи краще зберігати в пластиковому контейнері зі щільно закритою кришкою в холодильнику.

Якщо хочете продовжити термін зберігання горіхів на 3-4 місяці, тоді пофасуйте їх в пакети для заморозки, позбудьтеся зайвого повітря й відправте в морозильну камеру.

Читайте також