Як збільшити урожай кабачків під час плодоношення: корисна хитрість

Кабачки прості у вирощуванні і невибагливі культури. Можуть рости практично на будь-якому грунті, не вимагаючи особливої уваги. Плодоношення починається досить рано і у великих кількостях. Кущі буквально вирують, але саме через те, що рослини великі, можна зазнати збитків у врожаї.

Обриваємо листя кабачків для підвищення врожайності

Як і на будь-якій іншій рослині, у кабачків є як жіночі, так і чоловічі квітки. На рослині з’являється велика кількість квіток, але врожаю немає. Справа в тому, що це пустоцвіти – чоловічі квітки.

Існує одна поширена помилка – потрібно обов’язково видаляти пустоцвіти, щоб отримати гарний урожай кабачків. Вважається, що видалення чоловічих квіток сприяє утворенню в великих кількостях жіночих. Насправді це велика помилка.

Варто враховувати, що чоловічі квітки є цінним джерелом пилку. Саме тому без них просто не відбувається утворення плодів. Але іноді чоловічих квіток буває дійсно багато, що це не дозволяє отримувати ранній урожай.

Щоб отримати урожай якомога раніше і в великих кількостях, не можна видаляти чоловічі квітки. Є досить велика кількість різних способів і методів, які допоможуть збільшити кількість жіночих квіток.

Найбільш ефективним є саме видалення листя і не буде потрібно вносити спеціальні підживлення або проводити обробку кущів різними засобами. Ця процедура має деякі особливості та нюанси, які потрібно обов’язково враховувати.

Головні переваги даного методу – збільшення кількості врожаю і запобігання розвитку такого небезпечного захворювання, як борошниста роса. Іноді кабачки починають активно нарощувати зелену масу, і з’являється багато зеленого листя.

В результаті до початку цвітіння багато листя знаходяться під щільним покривом нових молодих листків, які торкаються ґрунту. Тому нижнє листя потрібно видалити. Шкодувати не варто, так як процедура принесе невеликий стрес рослині, який піде тільки на користь.

Варто враховувати, що за один раз категорично заборонено видаляти більше 1/4 частини цих листків, інакше можна нанести рослині великої шкоди. Така процедура викликає стрес, який призводить до активного формування у великій кількості жіночих квіток.

Листя потрібно обрізати гострими ножицями, а не обривати руками. До того ж саме нижнє листя, які контактують з ґрунтом, є провідниками захворювань.

Читайте також