Як зробити скандинавського гнома власноруч: трендова новорічна іграшка

У багатьох магазинах новорічного декору - черги за новорічними іграшками. Особливо популярними цьогоріч є скандинавські ельфи або гноми, які пасуватимуть до будь-якої ялинки. Ці маленькі створіння додадуть загадковості та атмосфери вашій домівці.

Однак, навіщо витрачати купу грошей у магазині, якщо можна виготовити такого гнома власноруч.

Це заняття також сподобається вашим дітям, яких можна залучити.

Отже, для шиття гномика вам знадобиться: плюш велюр 2-х кольорів та тілесний для носика, картон для викрійки, наповнювач, ножиці, нитки різні в тон тканини, вовна для мокрого валяння, голка для валяння, нитки для в’язання червоного кольору, різні елементи декорування.

Переносимо всі елементи викрійки гномика крім викрійки ручки та рукавички на тканину. Тканину, з якої має бути ручка та рукавичка, попередньо зшиваємо докупи, а потім вже вирізаємо їх разом по викрійці.

Деталі тулуба, ковпачка і ручок скріплюємо між собою за допомогою зметувального шва.

Зшиваємо деталі скандинавського гномика між собою залишаючи невеликі отвори для наповнення. Вивертаємо деталі. Заповняємо тулуб та ручки наповнювачем і зашиваємо їх потайним швом.

Для виділення контуру ковпачка в’яжемо смужку приблизно 36*4 см з червоної пряжі. З неї, також, робимо помпончик для декору ковпачка.

Пришиваємо ручки з боків до тіла на однаковій висоті. Можна використати при цьому невеликі декоративні ґудзички. До ковпачка приметуємо, а потім пришиваємо в’язану окантовку. Пришиваємо помпончик і декор.

Деталь носика стягуємо ниткою, наповнюємо та пришиваємо до тулуба. Голкою для валяння привалюємо бороду, однією смугою по центру під носиком і два пучки вовни зверху для формування вусів. Акуратно вичісуємо борідку, надаючи їй потрібної форми та об’єму.

Одягаємо ковпачок, формуємо складочки. Їх можна прихопити наскрізь. За бажанням, ковпак фіксуємо ниткою або гарячим клеєм до тулуба.

Джерело: "Родзинка"

Читайте також