Яка звичайна спеція запускає цвітіння домашніх рослин в зимовий період

Зима — непростий період для рослин. Дні стають все коротшими, а денного світла катастрофічно не вистачає. А ще через включене опалення знижується вологість повітря, що теж може погано позначитися на ваших зелених домочадцях. Кімнатні рослини взимку вимагають особливої турботи, інформує Ukr.Media.

І сьогодні ми розповімо, що саме потрібно зробити в зимовий період.

Кімнатні рослини взимку

Звичайно, потрібно враховувати, що є різні види рослин. Спочатку поговоримо про ті, які не ростуть і не цвітуть в зимовий період. Найкраще, що ви можете для них зробити, це забезпечити спокій до самої весни. Для цього їх потрібно поступово переводити в зимовий режим. Для початку потрібно обробити рослини від інфекцій і шкідників, щоб за зиму вони не зів'яли.

Важливо розуміти, що якщо рослини продовжать вегетацію, то до весни вони просто відмовляться цвісти. Тому після ретельної обробки припиніть будь-які підгодівлі і скоротіть полив. Потім перенесіть рослини в неопалюване приміщення. Розмістіть рослини так, щоб між ними вільно циркулювало повітря. Якщо підвіконня, де вони будуть зимувати, занадто холодне, покладіть під горщики термоковрики.

Як поливати кімнатні рослини взимку

Головна частина зимового догляду — це полив. Велика частина рослин відноситься до тих, у яких потреба у волозі в період спокою помірна. Це пальма, фікус, хлорофітум, цитрусові, монстера, спатифіллум та інші. Їх потрібно поливати, тільки коли ґрунт просох приблизно на 3 сантиметри.

А ось сукуленти, кактуси і подібні до них практично не потребують поливу. Їх потрібно поливати лише тоді, коли ґрунт повністю висохне. Кактуси, наприклад, взагалі можна не поливати з листопада по травень.

Найкраще скласти графік поливу рослин і чітко йому слідувати. Найкраще відправити квіти під теплий душ у ванній. Після цього дати воді стекти і тільки потім повернути горщики на місце. Так ви не тільки зволожите ґрунт, але і зможете провести невелику ревізію. Наприклад, подивитися, чи немає на листках слідів інфекцій або паразитів. А ще очистите листя від пилу.

Добриво і підгодівля

Ми вже говорили, що взимку краще залишити рослини в спокої. Вони не потребують додаткової підгодівлі. Однак є рослини, у яких взимку все тільки починається. Ось таким "громадянам" точно знадобиться добриво перед зимовим періодом. Виявляється, прекрасною підгодівлею може послужити звичайна спеція.

Якщо ви любите домашнє і безпечне добриво, то вам просто необхідна кориця. Для цього потрібно приготувати розчин. Візьміть літр води і змішайте його зі столовою ложкою кориці. Настоюйте розчин добу. Після цього в кожен горщик влийте по столовій ложці цієї суміші. Тільки враховуйте, що це дуже потужна підгодівля, не використовуйте її частіше, ніж раз на місяць.

Це ж добриво можна застосовувати в будь-який час року. Якщо навесні підгодуєте ним кактуси, то і вони буйно зацвітуть. Також корицю можна використовувати як засіб профілактики. Досить раз на місяць посипати поверхню землі в горщику дрібкою кориці. Так рослини будуть захищені від різних інфекцій.

Як бачите, з рослинами немає особливого клопоту навіть в зимовий період. Потрібно лише трохи подбати про їх комфорт. А ще враховуйте, що у кожної квітки є свої особливості. Тому краще дізнатися, що потрібно тій чи іншій рослині в холодний період. Завдяки точній інформації ваші кімнатні рослини взимку будуть почуватися комфортно, щоб зацвісти в строк.

Читайте також