Які є види бензинових генераторів: основні критерії вибору

Бензинові електрогенератори — це портативні автономні джерела енергії, які обладнані бензиновими двигунами. Завдяки портативності, простоті у використанні та доступності палива ці установки мають велику популярність як серед комерційних користувачів, так і в приватних осіб. Їх використовують у побуті, у малому бізнесі, у майстернях.

Замовити та придбати бензинові генераторні установки в України можна в інтернет-магазині «220 Вольт». На сторінці каталогу 220volt.com.ua/generatory/tip_generatora_benzogeneratori кожен охочий зможе підібрати відповідні бензогенератори для конкретних цілей та завдань.

Різновиди генераторних установок

За типом двигуна бензинові генератори поділяються на два типи:

Двотактні двигуни через простоту своєї конструкції значно зменшують загальну вагу та розміри генератора. Таке обладнання коштує недорого, проте має ряд особливостей: треба вручну змішувати бензин та мастило, висока токсичність вихлопів та рівень шуму під час роботи.

Чотиритактні двигуни влаштовані складніше — в їхню конструкцію входить система мастила та газорозподілу. Вони мають нижчі витрати палива та водночас більш високу продуктивність.



Залежно від типу альтернатора, виділяють такі види генераторів:

  • Синхронні: через свої конструктивні особливості стійкі до пускових навантажень та перемикань потужності. Такі генератори виробляють електроенергію високої якості.
  • Асинхронні моделі виробляють струм нижчої якості, а використовуються в основному як аварійне джерело енергії.

Виходячи із типу виконання, бензогенераторні установки бувають:

Мініелектростанції. Невеликі інверторні пристрої в захисному кожусі, виконані у вигляді валізи з портативними зарядками (12В) для акумуляторів та приєднання пристроїв. Такі генератори належать до малопотужних (не більше 2.5 кВт), вони розраховані на однофазних споживачів.4

Рамні бензогенератори. Варіант відкритого виконання, де всі основні елементи конструкції закріплені на металевій рамі. Цей тип виконання є найпоширенішим.

Обладнання без рами. Класичний варіант відкритого виконання, де генератор монтується на спеціальний подіум. Таке обладнання потребує дбайливого ставлення, оскільки основні робочі елементи не захищені.

Бензинові генератори мають різні способи запуску:

  • ручний стартер: трос, який необхідно смикати;
  • електростартер: кнопка або свердловина з ключем запалювання;
  • гібридний тип: комбінація ручного та електричного стартера;
  • автозапуск: генератор вмикається автоматично за допомогою спеціального блоку АВР у разі відсутності напруги на основній мережі.

Під час вибору бензинового генератора варто звертати увагу на номінальну потужність, тип запуску, спосіб охолодження двигуна, об'єм паливного бака та масогабаритні показники.

Читайте також