Які речі на кухні категорично не можна мити засобом для посуду

Фото з відкритих джерел, ілюстративне.

Засіб для миття посуду можна зустріти практично у кожної господині на кухні. Жінки не хочуть морочитися з вибором побутової хімії і часто користуються одним і тим же засобом для видалення жиру як з посуду, так і зі стільниць і кухонних фасадів. Але, не всі знають, що деякі речі на кухні не терплять миття засобом для посуду. Він може завдати непоправної шкоди деяким кухонним атрибутам, інформує Ukr.Media.

Ніколи не мийте засобом для посуду вашу кавоварку. Якщо використовувати його, то може порушитися збалансований смак кави. Якась кількість мила обов'язково залишиться на поверхні кавоварки, і зіпсує ваш ранковий напій. Олії кави покривають стінки посудини, що збагачує аромат напою. Кавоварку потрібно мити простою водою.

Посудомийна машинка також не терпить миття засобом для посуду. Для її очищення потрібно користуватися спеціальними таблетками, порошками, гелями і ополіскувачами саме для вашої машинки. Засіб для миття посуду можна залити в відсік, але він буде сильно пінитися і пузиритися, а це може пошкодити прилад.

Чавунний посуд також не любить засіб для миття посуду. Якщо у вас є сковорода з чавуну, якою ви систематично користуєтеся, то не потрібно при її очищенні використовувати засіб для посуду. Чистка з ним призведе до стирання захисного шару. Краще прожарити чавун разом з сіллю і рослинною олією.

Читайте також