Які речі не можна ставити в мікрохвильову піч ні під яким приводом

Фото з відкритих джерел, ілюстративне.

Наявністю мікрохвильовки на кухні нині нікого не здивуєш. За допомогою цього електронного приладу можна не тільки готувати їжу, але і розігрівати вже приготовані страви, а ще розморожувати продукти з морозилки. Але експлуатуючи цей побутовий предмет, господині іноді навіть не здогадуються, що можуть заподіяти домашнім шкоду. Виявляється, далеко не все, що є під рукою, можна піддавати впливу мікрохвиль. Що ж не можна ставити в мікрохвильову піч ні під яким приводом?

Грудне молоко

Молодим матусям буває зручно зцідити молоко, а в разі необхідності розігріти і годувати ним малюка. Але ставити цей поживний для новонародженого продукт в мікрохвильовку категорично не рекомендується, інформує Ukr.Media.

Молоко може підігрітися нерівномірно, що не дуже добре для дитинки. А ще воно здатне розжаритися вище норми, втративши всі свої поживні речовини.

Краще використовуйте спеціальні підігрівачі молока або дійте по-старому, опускаючи пляшечку з грудним харчуванням в ємність з гарячою водою.

Яйце

Варити яйця цілком в мікрохвильовці не те що просто шкідливо для здоров'я, а небезпечно для життя. Адже під дією хвиль всередині курячого продукту накопичиться пар, який може привести до вибуху шкаралупи і феєрверку з білка і жовтка.

Навіть якщо жахливих наслідків не буде, доведеться витратити багато зусиль на відмивання нутрощів агрегату. А ось з омлетом і яєчнею проблем не виникне — можете сміливо відправляти їх в шафку-піч.

Яловичина

Готувати його в мікрохвильовці можна без проблем, але розморожувати небажано. Адже по краях м'ясний шматок почне вже запікатися, тоді як в середині ще буде присутній лід. В такому стані різко стануть розмножуватися нехороші бактерії.

Краще дістати м'ясо з морозилки напередодні готування, залишивши на нижній полиці холодильника для розморожування.

Бабусина чашка

На будь-якій кухні повно посуду, яким користувалися ще мами і бабусі. У радянських тарілках і чашках поряд з важкими металами може бути присутнім свинець. Потрапивши під дію хвиль, він просто отруїть їжу.

В обов'язковому порядку використовуйте для готування і розігріву їжі в мікрохвильовці спеціальний посуд.

Посуд з позолотою

Слідкуйте за тим, щоб тарілки і чашки з їжею, відправлені на розігрівання, були без будь-яких прикрас — позолочених обідків або іншої атрибутики. Блискучі елементи загрожують викликати задимлення, іскри. Навіть можлива пожежа. Краще використовуйте скляні вогнетривкі предмети. Або на крайній випадок посуд з фаянсу, кераміки та порцеляни.

І у жодному разі не запускайте в роботу порожню мікрохвильовку! Якщо забудете завантажити всередину тарілку з їжею і включите прилад, це загрожує виникненням пожежі в житлі. Адже всередині не буде продуктів або рідини, здатної поглинати мікрохвилі. Ось ця порожнеча і викличе загоряння.

Читайте також