Зимовий догляд за драценою: як допомогти рослині пережити холодну пору року

Ілюстративне фото

Драцена — досить невибаглива, проста у вирощуванні кімнатна рослина. Представники цього роду можуть переносити низьку освітленість і посуху. Однак в осінні та зимові місяці вони вимагають особливої уваги.

У квітникарів особливо популярна Dracaena trifasciata, драцена трисмугова (її ще також називають сансев'єрією трисмуговою, або щучим хвостом). Експерти розповіли, які умови потрібно створити рослині восени та взимку для того, щоб вона добре себе почувала.

Фахівці зазначили, що драцена трисмугова родом із південних широт, тому віддає перевагу теплу. Рекомендується підтримувати температуру в будинку вище +16°C — у цьому разі сансев'єрія почуватиметься комфортно.

Ці рослини стійкі до посухи і вимагають невеликого поливу, особливо взимку. Тому важливо переконатися, що ґрунт повністю висох, перш ніж поливати знову. Це допоможе запобігти надмірному поливу.

За словами експертів, поширеними проблемами, з якими стикаються власники драцен, є коренева гниль і грибкові інфекції. Вони можуть бути спричинені надмірним поливом.

Також для гарного росту драцени важливо захищати її листя від пилу, щоб стимулювати фотосинтез. Для цього можна акуратно протирати його сухою тканиною кожні пару тижнів.

Яскраве світло не обов'язкове для драцени. Але підвищений рівень освітленості допоможе їй краще рости взимку, коли денне світло мінімальне.

Драцена — улюблена рослина багатьох квітникарів. Її нескладно вирощувати, проте відсутність досвіду або певних знань можуть погубити квітку.

Джерело Ukr.Media.

Читайте також