ЗСУ отримають 100 нових пікапів: їх придбав Фонд "Повернись живим"

Фонд "Повернись живим" придбав для Збройних сил України 100 нових пікапів загальною вартістю 2,6 мільйонів євро.

Про це повідомив директор фонду Тарас Чмут на своїй сторінці в Facebook. Автівки закупили офіцйно й надалі їх поставлять на баланс військових частин.Це означає, що пікапи будуть заправлятися, ремонтуватися та використовуватися за офіційними військовими процедурами, а не за кошти бійців ЗСУ та волонтерів.

"Для розуміння масштабу – у плані закупівель держави на цей рік було 150 нових пікапів. Це до повномасштабного вторгнення, але все ж про розуміння об‘ємів. Вартість однієї машини ~ 26 тисяч €. Загальна вартість угоди – 2,6 мільйони €. Знайти зараз таку кількість автівок потрібної комплектації та зорганізувати швидку юридичну, бухгалтерську та логістичну роботу – ще той квест", – написав Чмут.

Він додав, що автомобілі передаватимуть конкретним підрозділам за потребою і у тій кількості, яка необхідна.

"Кому підуть машини? Здебільшого на мобільні вогневі групи з ПЗРК та ПТРК, можливо, снайперів та легкі мінометні розрахунки. Для нас важливо не розпорошувати по одній машині на кожну бригади, а концентровано закривати всі потреби визначених частин/підрозділів – послідовно, одна за одною, але так щоби на окремих напрямках ці машини збільшували сукупний потенціал ЗСУ у війні", – зазначив керівник фонду.

Читайте також