16 порад для догляду за ванною кімнатою: як швидко і ефективно прибрати вдома

Фото з відкритих джерел

Добре, що існують способи виконувати домашні справи максимально швидко та ефективно, не вдаючись до безлічі дорогих небезпечних хімічних засобів. Догляд за ванною кімнатою та санвузлом. Знадобиться мило та спирт.

  1. Ванну з акрилу підтримувати в чистоті просто і без спеціальних хімікатів. А з однією лише допомогою недорогого рідкого мила чи навіть засобу для миття посуду.
  2. Чим відмити пожовклу ванну? Якщо емаль ванни втратила блиск і пожовкла, спробуйте повернути їй білизну за допомогою підігрітого оцту з розведеною в ньому щіпкою солі. Ну а іржа з ??емалі, фаянсу та мармуру видаляється сумішшю перекису водню (9 частин) та нашатирю (1 частина).
  3. Змішайте 3 літри теплої води з чашкою горілки (ще краще спирт), половиною чашки оцту та чвертю чашки соди. Нанесіть отриманий склад на поверхню ванни, що помутніла від часу, і залиште так на півгодини. Потім промийте і переконайтеся, що ванна стала помітно біліша.
  4. Завжди промивайте ванну та піддон душової кабінки після використання. Бажано, із застосуванням антибактеріального засобу. Справа в тому, що на бортах, стінках та піддоні залишаються мікрочастинки нашої шкіри разом із бактеріями. Їх важливо видаляти своєчасно, щоб ванна (душова кабінка) стала розсадником патогенних мікроорганізмів.
  5. Як очистити шторку ванни? Шторку, що закриває ванну, перуть у мильній воді і потім просто у воді полощуть. Якщо вона занадто забруднилася - у воду в момент полоскання додають 1-2 ковпачка відбілювача.
  6. У теплій воді з пральним порошком миють і традиційний гумовий килимок. Розстилають його лише після того, як гума повністю висохне.
  7. Як очистити насадку для душу? Очистити від вапна та іржі лійку (насадку) душу простіше, ніж здається. Треба помістити її у пластиковий пакетик з оцтом усередині, зав'язати та залишити на ніч. Оцтом видаляють плями з кранів, трубок і шлангів.
  8. Ще один домашній метод чищення кранів – посипати їх сіллю та побризкати оцтом або лимонним соком. Кислота розчинить, а сіль «витягне» іржу на себе.
  9. Керамічну плитку на стінах санвузла миють теплим содовим розчином. А сірі шви між плитами шліфують та відбілюють шматочком крейди.
    Лайфхак. Не поспішайте викидати бульбашки з-під ефірної олії. Поставте їх у відкритому вигляді десь у ванній або туалеті - за бачком, на полиці за шампунями. Гарантуємо: освіжувач повітря довго не знадобиться.
  10. Стеля ванної кімнати доводять, як кажуть, у божеський вигляд за допомогою труби пилососа або швабри зі щіткою, обмотаною сухою, не жорсткою тканиною.
  11. Забилась раковина? Не потрібно викликати сантехніка, спробуйте впоратися самостійно. Розкришіть 4 таблетки Алка-Зельтцера прямо в отвір і влийте туди ж ложечку оцту. Коли припиниться шипіння, промийте зливний отвір окропом.
  12. Засміявся злив у самій ванні? Закрийте всі отвори, включаючи раковину у ванній та мийку на кухні. Наповніть ванну та раковини водою, а потім одночасно відрийте всі зливи. Поки стікає вода, енергійно працюйте вантузом.
  13. Налийте в пляшку з пульверизатором звичайну горілку і вранці (або ввечері, вирушаючи спати) збризкуйте нею ручки, крани, змішувач... Це займає мінімум часу, але допомагає підтримувати необхідний рівень гігієни.
  14. Щоб дзеркало не запотіло, його протирають краплею гліцерину. Або ложечкою желатину, розведеного в пів чашки води.
  15. Покладіть на дно мильниць тонкі шматочки поролону (зріз кухонної губки), і мило не перетвориться на жижу.
  16. Прекрасний засіб для раковини – дитяче масло. Загалом крапля на чистій ганчірочці… І поверхня сяє, як самовар під час свята.

Намагайтеся підтримувати чистоту у ванній кімнаті і вам не потрібно буде вдаватися до хімічних миючих засобів.

Читайте також