30 років не могла нормально їсти та пити: у Львові за допомогою робота врятували жінку

У Львові лікарі за допомогою робота Da Vinci повернули до повноцінного життя жінку, яка 30 років не могла нормально їсти та пити. 

Про це пише Перше медичне об'єднання Львова.

69-річна Лариса з Бахмуту Донецької області довгий час страждала на ахалазію стравоходу. Хворобу їй лікували медикаментозно. Увесь цей час жінка відчувала біль та дискомфорт в шлунку, не могла їсти, а останні два місяці – ковтати навіть рідку їжу.

За статистикою на цей діагноз хворіє лише 0,001% людей на планеті. Їжа блокує стравохід та не дає їй рухатися травною системою. Відтак вона затікає в легені, що в подальшому призводить до пневмонії та навіть летального наслідку. 

До лікарів жінка потрапила уже у критичному стані. Найкращим способом позбавити жінку болю стала операція за допомогою роботичної системи Da Vinci.

ЛІкарі за допомогою робота-хірурга розсікли м'язову оболонку стравоходу, послабивши спазм, а також наклали так звану манжетку, аби уникнути закидання їжі зі шлунка назад до стравоходу. Усе це зробили через кілька проколів.

Того дня львівські хірурги рооперували ще двох пацієнтів з допомогою робота Da Vinci з кистою селезінки та діафрагмальною грижею. Усі пацієнти почуваються добре. 

Першу операцію за допомогою робота Da Vinci проводили на початку року, тоді лікарі прооперували стравохід за допомогою робота.

Читайте також