4 секрети правильної посадки цибулин квітів восени: навесні вся клумба буде у барвах

Посадка цибулинних восени починається з підготовки насіння, яке навесні дасть багато квітів і прикрасить ділянку. Досвідчені квітникарі звертають увагу на кілька нюансів, пов'язаних із посадкою цибулинних восени.

Підготовка насіння

Для початку оглядають цибулини. Матеріал має бути твердим і сухим. Якщо є вологі місця, то таку цибулину краще викинути. Аналогічно з пошкодженим насінням. Наступний крок – обробка хвороб. Для цього можна використовувати як розчин марганцівки, так і спеціалізовані засоби, наприклад, Фітоспорин.

Глибина посадки та ґрунт

Нюанс заглиблення важливий. Якщо посадити надто глибоко, цибулина витратить багато сил, щоб вибратися із землі. У такому разі, наприклад, махрові нарциси випустять не 15 квітконосів, а три. Але й на поверхні залишати – ризик, адже цибулини можуть вимерзнути. Для важкого глинистого грунту рекомендують вибирати глибину, яка дорівнює висоті 2 цибулин. Якщо земля пухка та м'яка - за основу беруть висоту 3 цибулин. Якщо місце славиться накопиченням води під час дощів або танення снігу, то роблять дренаж. Під цибулинами роблять шар (3-5 см) із піску або керамзиту.

Підживлення

При виборі підживлення для цибулинних під зиму вибирають добрива, які збагатять ґрунт калієм, фосфором та магнієм. Додатково можна внести гною, що трохи перпрів, але це можна зробити і ранньою весною. Основний акцент роблять на фосфорі та калії.

Захист від гризунів

Взимку миші особливо активно перебувають у пошуку їжі. Цибулини для них делікатес, тож треба подумати про захист від гризунів. Можна посипати грядку гірчичним порошком чи меленим гострим перцем. Потім поверх розкидають невеликий шар землі.

Читайте також