"Була єдиною донькою у сім’ї", — 17-річна дівчина загинула від російського осколку під час евакуації з Чернігова

17-річна Анна Кушнеренко загинула 9-го березня неподалік від Чернігова, коли намагалася покинути місто. Її історію переповідає "24 канал"  спільно з платформою Меморіал: вбиті росією. Вона разом із хлопцем, Віталієм Скоробагатьком, йшла пішохідним мостом через Десну. 

Далі військові підвезли їх до місця, звідки треба було йти до села Анисова. Тим шляхом йшли ще близько 40 людей. Раптом почався обстріл. Анну поранило. 

"Я намагався якось допомогти Ані. Вона спочатку кричала від болю, а згодом просто важко дихала. Її занесли до якоїсь хати ще живою. Осколок потрапив у живіт, і ніхто не ризикнув щось робити, поки не приїдуть медики. Потім прибігла місцева фельдшерка, а згодом приїхала "швидка" з Куликівки. Всіх забрали до лікарні, але Ані вже не було серед нас – вона вже померла…", – розповів хлопець.

Анна була мешканкою Мени. Навчалась у Чернігівському фаховому музичному коледжі імені Левка Ревуцького. Була єдиною донькою у сім’ї.

"Після днів і ночей у нелюдських умовах, під ворожими бомбами та ракетами в охопленому вогнем Чернігові, це дівча намагалося повернутися додому, до батьків… Анечка… Талановита дівчинка-музикант, грала на бандурі. Як же вона співала! Як уміла дарувати людям світло, радість", – написали у мерії.

 

Читайте також