Через що українцям можуть відмовити в отриманні візи у Велику Британію: 6 найпоширеніших причин

Велика Британія – це країна, яку варто відвідати хоча би один раз у житті. Славнозвісний Лондон і його знамениті палаци, Ліверпуль – місто великого спорту і «бітлів» та відомий на весь світ Манчестер. У додачу – чудова природа, визначні історичні пам’ятки та смачна кухня. Подивитись у Великій Британії дійсно є що.

З чого розпочати підготовку до поїздки? Найперше і головне – віза. Потрапити у цю країну не так легко, але можливо. У цій справі варто довіритись людям, які займаються оформленням документів – так ви заощадите свій час. Зауважте, що віза в Англію для українців може бути готова за 3 тижні. Інколи цей термін змінюється через завантаженість візових служб чи певний випадок.

Які бувають візи в Британію для українців і на який термін?

Громадяни України можуть отримати 6 типів віз у Велику Британію:

  • Бізнес-віза. До стандартного пакету документів потрібно додати запрошення від компанії. Видається віза на 6 місяців, 2,5 або 10 років;
  • Туристична віза. Мультивіза може бути термінова, на 6 місяців, на 2, 5 або 10 років. Така ж система діє для гостьової і бізнес віз.
  • Гостьова віза. До стандартного пакету документів вимагають також запрошення, паспорт і фінансові документи людини, яка запрошує.
  • Студентська та дитяча візи видаються на 6 або 11 місяців. Також потрібен лист від навчального закладу про зарахування і мотиваційний лист;
  • Транзитна. Видається на 48 годин з проходженням паспортного контролю. Вартує 75 євро.

За потреби консульство також може видати Marriage visa, тобто візу нареченої або нареченого. Вона діє 6 місяців.

При оформленні візи врахуйте, що для більшості типів є консульський збір. Він становить від 75-ти євро до 1125. Все залежить від терміну дії дозвільного документу.

Аби уникнути перипетій із візою, можна звернутись до фахівців компанії SOleks. Вони візьмуть на себе всі бюрократичні процеси, зокрема:

  • Проконсультують і допоможуть із заповненням документів;
  • Оцінять шанси отримання візи;
  • Забронюють авіаквитки та житло;
  • Перекладуть ваші документи на англійську мову;
  • Оформлять страховий поліс;
  • Консультуватимуть, доки ви не триматимете в руках свою візу.

Причини, через які найчастіше відмовляють у отриманні візи у Велику Британію

От ви вже зібрали і подали пакет всіх потрібних документів, але через кілька тижнів отримали відмову. Давайте розбиратись, чому так стається:

  1. Недостатнє підтвердження фінансової стабільності. Така відмова буває, коли людина не може подати вичерпні дані про наявність достатніх доходів для проживання у Англії, а також якщо ви подали підозрілі виписки з банку;
  2. Порушення візового режиму у минулому та проблеми із законом;
  3. Недостовірні документи або інформація;
  4. Нечітко пояснено мету візиту. Часто люди не надають значенню листам із компаній, навчальних закладів тощо. Їх відсутність може спровокувати відмову.
  5. Відсутні тісні зв’язки з Україною, тобто, відсутність гарантії, що ви туди повернетесь.
  6. Недостатні докази наявності житла у Англії. Це може бути доказ бронювання готелю, договір оренди житла або листи підтримки від друзів у Британії.

Також важливо знати, що відмовити можуть, якщо термін дії вашого паспорту закінчується раніше, ніж через півроку після запланованої дати повернення.

Поїздка у нову країну може викликати хвилювання, яке у подальшому вплине на вашу підготовку документів. Аби без проблем і з першого разу отримати візу і поїхати в омріяну країну, довірте бюрократичні моменти професіоналам. Особливо, якщо це компанія із бездоганною репутацією, як SОleks.

Читайте також