Чи можна виростити імбир у квартирі: коли садити і який корінь вибрати

Кажуть, що виростити імбир у квартирі не складніше, ніж будь-який інший коренеплід, якщо вибрати відповідний посадковий матеріал.

Якщо запитати, а навіщо це потрібно, то як варіант можна отримати свіжий урожай вітамінного кореня, а це теж важливо. Зрештою, просто цікаво.

Який корінь вибрати для посадки

Насамперед це бульби з розвиненими нирками, які намагаються прорости. Вони світліші від самого кореня, до того ж ніби покриті маслянистою рідиною. Бульба повинна бути максимально щільною, пружною, без пошкоджень і темних плям.

Як і коли посадити

Потрібно відокремити частину кореня з нирками розміром до 5-7 см. Якщо на одному корені кілька бруньок – це ще краще.
Краще запланувати посадку на березень. Зимова висадка навряд чи виявиться успішною, а все через короткий світловий день. Але якщо є фітосвітильники, можна спробувати і взимку.

Також потрібно вибрати широку, об'ємну ємність, оскільки корінь розростається широко і вглиб до 50 см.

Перед тим, як зберетеся прикопати корінець, витримайте його 4 години в теплій воді, а перед посадкою місце зрізу потрібно висушити.

Грунт

Обов'язково потрібно підготувати дренаж. Пригодиться навіть керамзит. Особливих вимог щодо складу до ґрунту немає. Головне, щоб це була пухка та родюча суміш.

Корінь мають горизонтально і так, щоб точки зростання дивилися вгору. Особливо заглиблювати не потрібно, бажано ближче до поверхні, причому не в центрі горщика, а ближче до краю. Місце зрізу має бути розташоване до стінки судини.

Після посадки проводять рясний полив водою кімнатної температури. Зайву рідину з піддону виливають. Можна накрити посадку плівкою.

Через 2-3 тижні можуть з'явитися пагони. Весь цей час температура повітря в приміщенні не повинна бути нижчою за 20 градусів Цельсія.

На підвіконня горщик можна поставити тільки коли за вікном встановиться плюсова температура, інакше рослина не витримає холоду, а влітку доведеться прибрати подалі від прямих сонячних променів.

Як доглядати

Не можна допускати застою води, тому полив проводять лише після підсихання верхнього шару ґрунту. Можна проводити обприскування.

Підгодовувати корінь можна, але лише натуральними органічними добривами.

Якщо все зробити правильно, то через 8-10 місяців коріння дозріє, а приріст може досягати 200%.
За 7-10 днів до збирання врожаю припиняють полив. Сигналом, що корінь дозрів, стане листя. Вони перестануть рости та почнуть жовтіти.

Читайте також