Чим категорично не можна підживлювати троянди восени: секрети обробки

Осіннє підживлення троянд відрізняється від літнього повною відсутністю азоту: цей елемент провокує утворення нових пагонів, які на зиму рослині не потрібні.

Можна використовувати:

  • Калій, фосфор і кальцій. Застосовувати ці препарати найкраще у вигляді розчинів. Перший варіант: у 10 літрах води розчиняють суперфосфат (15 грамів) та монофосфат калію (16 грамів). Другий варіант: на ту ж саму кількість води потрібно 25 г суперфосфату, 10 г сірчанокислого калію, 2,5 г борної кислоти. Витрата добрива в обох випадках становить 4-5 літрів на один кущ.
  • Комплексне добриво «Осіннє». Воно містить всі необхідні мінеральні елементи в збалансованому вигляді. Застосовують його відповідно до інструкції.
  • Деревну золу або шкірку бананів.Потрібний обсяг кальцію та калію у цих натуральних добривах вже є. Витрата підживлення – трилітрова банка на 1 м² ґрунту.

Щоб восени захистити троянди від грибків та гнилі, кущі рекомендується обробити фунгіцидами. Використовують 3% розчин мідного купоросу або препарати «Топаз», «Бактофіт» чи «Скор», приготовлені за інструкцією.

Читайте також