Чим підживити лілії, щоб отримати рясне цвітіння

Лілії — красиві квіти, які відмінно приживаються на багатьох ділянках.

Однак вони досить швидко «спустошують» землю, забираючи з неї поживні речовини. І якщо ви хочете милуватися бурхливим і довгим цвітінням лілій з року в рік, цих красунь необхідно час від часу підгодовувати.

Відмінно альтернативою магазинним засобам стане домашня підгодівля на основі дріжджів. Вона відмінно потовщує стовбур рослини і позитивно впливає на тривалість і рясність цвітіння.

Для її приготування в першу чергу необхідно підготувати дріжджовий настій, для цього 1 маленьку пачку дріжджів розводимо в 1 л води, потім додаємо до них 1 ч.л. цукру, щоб дріжджі активувалися. Отриману суміш настоюємо в теплі приблизно протягом 12-16 годин. Після закінчення цього часу розводимо суміш до 10 л і додаємо в неї 1 ст.л. сечовини, ретельно перемішуємо.

Вносити таку підгодівлю під кущі можна починати вже з квітня, 2 разів на місяць буде цілком достатньо. Дріжджі підкислюють ґрунт, тому хоча лілії і люблять помірно кисле середовище, все ж краще використовувати будь-який розкислювач, наприклад, доломітове борошно — просто трохи додайте його в ґрунт. Також можна підгодувати лілії подвійним суперфосфатом і деревною золою — їх лілії теж дуже люблять.

Читайте також