Чим підживити полуницю під час цвітіння та плодоношення, щоб отримати гарний врожай

На початок літа припадає сезон плодоношення полуниці. Коли на ринках вже продають стиглі ягоди, на грядках - ще зеленіють молоді зав`язі. Таке явище є типовим, адже полуницю на продаж вирощують у теплицях.

Натомість, домашні ягідки - солодші та корисніші. Щоб отримати гарний врожай, потрібно підживлювати кущі кілька разів за сезон. Зокрема, і під час цвітіння і плодоношення.

Вторинна підживлення проводиться під час зав’язування ягід.

Якими добривами можна підживити при другій підгодівлі? Найчастіше використовується коров’як і деревна зола. Її використовують в якості кореневого та позакореневого підживлення.

Посипте міжряддя перед поливом або приготуйте розчин:

  • в 1 літрі гарячої води розвести склянку золи,
  • потім влити у 9 л води.
  • полити — 1 літр на 1 м2.

Багато городників обходяться зовсім без хімії, але результат виходить чудовий. У травні можна полити настоєм дріжджового хліба. Дріжджовий грибок містить білки, амінокислоти, мінерали, відмінно підкислює грунт.

Дріжджі для підгодівлі полуниці — найкращий засіб. Залийте хліб водою, потримайте 6-10 днів, потім розбавте водою в пропорції 1:10. Можна використовувати і живі дріжджі:

  • 200 г дріжджів розведіть 0,5 л теплої води;
  • залиште стояти 20 хвилин;
  • влийте 9 л води, рясно полийте кожну рослину.

Народні засоби хороші тим, що не вимагають грошових витрат.

Наприклад, можна нарвати звичайної трави, залити водою. Через тиждень ви отримаєте прекрасне добриво. Ще один метод: нарвіть побільше кропиви, залийте водою, дайте настоятися тиждень, потім збризкайте полуницю — перший раз у травні, а потім після збору врожаю.

Джерело: "мама.укр".

Читайте також