ТОП-5 популярних сортів англійських троянд і як за ними доглядати

Серед любителів троянд не перший рік популярними є сорти англійських троянд. Якщо раніше на ділянках переважали чайно-гібридні троянди, які можна використовувати у букетах, то зараз надають перевагу пишним кущам піоновидних квітів з неймовірним запахом. Саме такими є англійські троянди.

Чимало людей вважають, що англійські троянди є вибагливими у догляді та схильними до хвороб. Втім, це міф, адже ці сорти є морозостійкими та не потребують більших зусиль від господарів, ніж інші види.

Посадка англійської троянди

Перед посадкою попередньо викопують ямку, приблизно 50 на 50 сантиметрів. Заповнюють землею, перемішаною з перегноєм, компостом, потім заливають водою. Здійснюючи посадку, слід звернути увагу, що місце щеплення підщепи повинно бути заглиблено в землю на 7-10 сантиметрів. Після посадки саджанець підгортають для кращого вкорінення. Перед посадкою коріння саджанця троянди необхідно підрізати і замочити у воді на добу. У воду можна додати марганцівку або регулятори росту.

Так, як ці квіти родом з туманної Англії, то більшість сортів не любить прямих пекучих сонячних променів, садити їх краще в півтіні.

Догляд за трояндами

Правила догляду за англійськими трояндами не відрізняються від догляду за звичайними квітами із цього роду. Зводяться ці правила до поливу, прополки, розпушування ґрунту, внесення добрив і обрізки рослин.

Поливання квітів проводиться по мірі висихання ґрунту, приблизно 5 літрів води на кущ. Для в’юнких рослин, із розрахунку 15 літрів на один кущ.

Підживлення у вигляді азотних добрив проводиться до початку цвітіння. Квітучі рослини підгодовують добривами, що містять фосфор та калій. Підживлення калієм допомагають визріти деревині троянд, оскільки вона відрізняється рихлістю і внаслідок цього містить велику кількість вологи. Це заважає квітам переносити морози, вони можуть замерзнути. Тому вносити калійні добрива потрібно регулярно.

Обрізка англійської троянди стимулює утворенню нових, потужних пагонів, проводиться вона навесні. Вирізаються слабкі і хворі пагони. Якщо є бажання сформувати невеликий кущ, але з великими квітками, то потрібно укоротити стебла рівно наполовину. Для формування високого куща з великою кількістю бутонів підрізають стебла приблизно на одну третину. Слід зазначити, що бутонів буде багато, але вони будуть більш дрібні, ніж у низькорослих. У плетистих троянд обрізають одну п’яту частину пагонів.

ТОП-5 сортів англійських троянд:

Троянда Голден Селебрейшн

Троянда Клер Остін

Троянда Бенджамін Бріттен

Троянда Пет Остін

Троянда Роял Джубілі

Читайте також