Після яких культур не можна садити капусту

Під час планування городу важливо брати до уваги не тільки відповідне сусідство рослин. Для того, аби отримати великий і здоровий урожай потрібно дотримуватися чергування культур. Постійне вирощування одного й того ж виду на тому самому місці може призвести до виснаження ґрунту та більшої атаки шкідників.

Де не варто висаджувати капусту

Капусту не рекомендується висаджувати після картоплі, оскільки вона виснажує ґрунт, залишаючи мало поживних речовин.

Також не потрібно висаджувати білокачанну капусту після інших видів капусти (броколі, цвітної, брюссельської, пекінської), оскільки вони мають спільних шкідників і хвороби, які можуть передаватися на нові посадки.

Городники радять уникати посіву капусти на ділянках, де минулоріч росли пасльонові (томати, перці та баклажани). Це пов'язано зі здатністю цих рослин виснажувати ґрунт.

Окрім того, не висаджуйте культуру там, де раніше росли бобові, адже вони залишають ґрунт, збіднений азотом, який потрібний капусті.

Де можна висаджувати капусту

Сіяти капусту можна після огірків, моркви або буряка, бо ці рослини залишають після себе хороший баланс поживних речовин, потрібних для росту.

Також підходящими попередниками для капусти є часник і цибуля, які, незважаючи на споживання з ґрунту поживних речовин, мають неглибоке коріння й залишають достатньо елементів для росту на більшій глибині.

Читайте також