Коли садити огірки у відкритий ґрунт, щоб отримати ранній і гарний урожай

Гарний урожай огірків можна отримати не тільки з якісного насіння або розсади, а й якщо дотримуватися правильних термінів посадки. Огірки - чутливі до низьких температур, а тому за надто ранньої посадки у відкритий ґрунт рослина може загинути. Знову ж таки, якщо посадити огірки запізно, то під час періоду вегетації не залишиться часу на дозрівання плодів. Ось чому потрібно дотримуватися певних правил під час посадки цієї культури.

Огірки можна сіяти одразу у відкритий ґрунт, але найкращий варіант — вирощування цієї культури через розсаду. Посів проводять у середині квітня. У відкритий ґрунт огірки можна пересаджувати із середини травня, коли земля достатньо прогріється й мине загроза заморозків.

В один горщик можна сіяти по 2-3 насінини. Після їх проростання, варто обрати найсильніший саджанець. Найкраща температура для росту огірків — 23-26 градусів тепла. Полив здійснюють помірно м’якою водою кімнатної температури. Не дозволяйте рослинам стикатися одна з одною.

Огірки пересаджують у відкритий ґрунт, коли на саджанцях є по 4-5 здорових листків, а також у них - здорова й гарно розвинена коренева система. Зазвичай терміни припадають на середину травня, коли минає загроза заморозків.

Перед пересадкою потрібно провести загартування розсади. За 7 днів до посадки щодня знижуйте температуру повітря в приміщенні з розсадою та обмежте полив. За день до посадки рясно полийте розсаду.

Читайте також