Чим підживити розсаду перцю, аби була міцна ніжка

Болгарський перець дуже примхливий у догляді. Насіння погано сходить, а розсада потребує особливих умов для розвитку. Підживлення також потрібно дібрати правильно.

Терміни підживлення

Перше підживлення проводять після появи сходів. Перець переходить в активну фазу розвитку після появи першого справжнього листка. Тому в цей час культура потребує підживлення.

Органіка

Використовуйте розчин коров’яку або пташиного посліду в пропорції 1:10 та 1:20. Ґрунт потребує азоту. Важливо дотримуватися концентрації, щоби не спалити розсаду.

Мінеральні добрива

Для успішного вирощування розсади додайте добрива з азотом, фосфором і калієм. Ці добрива ефективні та зручні. Легше розрахувати дозування. Їхнє використання та зберігання просте.

Народні методи

Із народних методів ефективним є настій цибулевого лушпиння або попелу. Така підгодівля не забезпечує культуру поживними речовинами в потрібній кількості. Дозування розраховується не так просто, ніж у випадку з органічними добривами. Після підгодівлі стежте за станом рослин. Якщо листя та стебла зелені, значить добрива були корисними.

Читайте також