Чому цибулю не можна тримати в холодильнику і як правильно її зберігати

За умови дотримання умов правильного зберігання цибуля може зберігатися протягом декількох місяців, інформує Ukr.Media.

Овочі особливо довго можуть залишатися свіжими, якщо знаходяться в холодильнику — це твердження може бути справедливе для таких овочів, як салат, кабачки, цибуля-порей або морква, але не для цибулі. Чому не можна зберігати цибулю в холодильнику?

Чому не варто зберігати цибулю в холодильнику:

  • низькі температури цибуля не любить, тому зберігати її в холодильнику не рекомендується, тим більше в поліетиленових пакетах (конденсат стане причиною гниття, а в холодильнику можна зберігати тільки очищену або розрізану цибулю).

Якщо ви будете дотримуватися цих порад щодо зберігання цибулі, ви ще довго будете насолоджуватися свіжими цибулинами:

  • Не м'яка і не пошкоджена. Якщо ви не тільки зібрали свою власну цибулю, але і купили її, переконайтеся, що вона не м'яка і не пошкоджена. Таку цибулю слід спершу обробити і не допускати тривалого зберігання.
  • Видаліть все зайве. Видаліть у всієї цибулі довге цибульне листя, що росте вгору (не захисний шар!) приблизно на два сантиметри вище цибулини. Також слід видалити залишки коренів з іншого боку.
  • Волога основа. Якщо основа на дотик волога, то таку цибулю слід використовувати в першу чергу, так як вона не зможе довго залишатися свіжою.
  • Сітка або ящик з отворами. Покладіть цибулю в сітку або дерев'яний ящик з отворами і зберігайте її в досить прохолодному приміщенні. При зберіганні в холодильнику виділяється волога, яка може швидко перетворитися в цвіль.
  • Сортування. Таким чином, цибуля буде зберігатися два-три місяці або навіть довше. Однак слід регулярно перевіряти, чи не змінюються окремі цибулини, і своєчасно їх сортувати.

Крім того, у відділенні для овочів часто утворюється конденсат, через що овочі швидко дозрівають і навіть гниють. До речі, помідори також слід зберігати при кімнатній температурі, інакше їх аромат змінюється, а самі вони стають прісними.

Читайте також