Дітям вколювали знеболювальне перед смертю: розповідь анестезіолога із Маріуполя

Ілюстративне фото

Кількість постраждалих та вбитих росіянами дітей у Маріуполі наразі складно встановити. Увесь той біль та жах просто не можна осягнути. Діткам, які потрапляли у лікарні Маріуполя з важкими травмами, вколювали знеболювальне перед смертю – врятувати їх уже не могли.

Про це пише Свои.City.

У дітей були важкі травми

Про це розповів анестезіолог Маріупольської лікарні №4 Андрій Сербін. За його словами, загалом було близько 15 постраждалих дітей.

Пригадує, що найстрашніше було, коли привозили людей із черепно-мозковими травмами. Їхня лікарня не спеціалізувалася на нейрохірургії, тому там не було відповідних спеціалістів.

- Був епізод, коли надійшли двоє дітей – 10 та 16 років. Вони не були родичами, але їх привезли з одного місця з важкими черепно-мозковими травмами. Лікарі не могли їм допомогти. Лише знеболили. Поклали один на одного. Накрили ковдрою. І все, – пригадав Андрій.

Лікарі працювали на межі своїх можливостей

Також лікар пригадав, як медикам вдалось врятувати дівчинку Аню. Внаслідок вибуху автомобільне колесо відкинуло та вдарило дівчинку по потилиці.

- Один із наших молодих травматологів виконав декомпресійну трепанацію черепа. Операцію, яка взагалі не входить до його зони професійних компетенцій. Це так само, якби терапевт видалив апендицит, – ділиться Андрій Сербін.

Наразі лікар із колегами уже виїхали з Маріуполя. Залишатись у місті ставало усе небезпечніше, медичних матеріалів для порятунку людей усе менше, а тому не було жодних засобів для допомоги людям.

Читайте також