Коли можна сіяти зелень у відкритий ґрунт: лайфхаки для городників

Зелень - це невичерпне джерело корисних вітамінів, які можна отримувати прямо у себе вдома. Петрушка, кріп, рукола та інші види подібних рослин не вимагають особливого догляду - їх достатньо лише правильно висадити і не забувати поливати.

Як і коли садити петрушку і кріп

Для того, щоб висадити ці дві культури, не обов'язково володіти якимись серйозними навичками в садівництві.

Петрушку можна сіяти вже в квітні, бажано вибрати для цього сухе і безвітряне місце. Насіння потрібно висаджувати на глибину 1 см в 1-2 см один від одного. Оптимальна відстань між рядами - 10-20 см.в кінці накривайте грядку плівкою, а коли з'являться паростки, прибирайте її. Грядку періодично рихліть і позбавляйтеся від бур'янів. Поливати петрушку потрібно по мірі висихання грунту.

Кріп багато хто висаджує вже в березні, але можна це робити і в квітні - дана культура вельми лояльно ставиться до холоду. Висаджувати насіння кропу потрібно в сонячне місце, а краще перед посадкою вимочити - зелень буде швидше рости. Зробіть невелике поглиблення в грунті, полийте водою, висадіть насіння на глибину 1-2 см і присипте землею. За бажанням можете накрити грядку плівкою.

Що садити навесні в першу чергу

Існує кілька видів зелені і овочів, які можна висаджувати, як тільки зійде сніг. Для багатьох з них бажано, щоб температура не опускалася нижче 8-10°C, наприклад:

  • Редька і редис - відібрати великі насіння, опустити в сольовий розчин і прибрати ті, що спливуть. Висаджувати на глибину 1-2 см на відстані 3-4 см один від одного. Грунт для редьки і редису повинен бути вологим і розпушеним.
  • Щавель - зазвичай його садять, як тільки сходить сніг, але ви можете це зробити в будь-який день весни. Щавель любить холодний грунт, ретельно присмачений добривами, а висаджувати насіння потрібно так само, як і інші - на глибину 1-2 см з відстанню до 5 см один від одного.
  • Салат - його можна було сіяти під зиму, але підійде і прохолодний весняний грунт. Висаджуйте культуру в удобрений грунт при будь-якій погоді - скоростиглі сорти при температурі близько 5°C проростають через 5-7 днів.

Також варто враховувати, що у кожного овоча або зелені є свій оптимальний температурний режим. Щавель, редис, редька проростають при температурі грунту 1-2°C, а салат, кріп, капуста - при 2-3°C.

Читайте також