Коли та як садити часник у відкритий ґрунт: важливі поради для гарного врожаю

Зимовий та ярий часник потрібно висаджувати навесні. Ярий часник уважають більш стійким до шкідників, хвороб, а також він добре зберігається. Однак, для отримання гарного врожаю потрібно вчасно посадити часник. Вдалий час — середина квітня-початок травня. Ґрунт повинен прогрітися до 5°-10° градусів тепла. Часник проростає тільки в теплу погоду. Не поспішайте з посадкою, але й не відкладайте. За більш високої температури цибулина не формується.

Висаджуйте часник в супіщаний або суглинистий ґрунт, у сонячному та безвітряному місці. Не можна саджати часник у низині, бо там можуть проходити підземні води. Ґрунт перед посадкою потрібно перекопати з компостом або перегноєм.

Для посадки обирайте середні або великі зубчики. Вони мають бути здоровими та без плям. За 40 днів до посадки залиште їх у прохолодному місці. За день до посадки замочіть зубчики в розчині перманганату калію або мідного купоросу, щоби знезаразити їх. Посадіть зубчики в ґрунт на 3-4 см завглибшки на відстані 25-30 см. Не вдавлюйте зубчики. Можна провести мульчування за допомогою тирси або деревної стружки, щоб захистити від заморозків.

Читайте також