Коли та як сіяти моркву навесні, аби був великий урожай

Фото ілюстративне

На початку весни садівники готують насіння під посадку й обробляють ґрунт. Для посадки моркви важливо визначити оптимальний час, щоб виростити соковиті та смачні коренеплоди.

Більшість городників висаджують моркву наприкінці квітня — на початку травня. Однак, насіння добре проростає й за температури 3°-4° тепла, тому сіяти його можна раніше.

Не потрібно попередньо вирощувати розсаду або сіяти моркву в теплиці. Висаджувати насіння потрібно відразу у відкритий ґрунт у три етапи — навесні, улітку та восени.

Найкращі дати для посадки моркви: 20.04, 22.04-23.04, 29.04, 01.06-02.06, 05.06, 29.10, 07.11.

Також варто орієнтуватися на погодні умови. Навесні моркву можна сіяти, коли збережеться стала тепла погода. Якщо весна затяжна та ще лежить сніг, а ґрунт - сирий, тоді моркву висаджують у квітні-травні, щоби ґрунт устиг прогрітися.

Перед посадкою потрібно розпушити ґрунт, унести добрива, додати перегній або компост. Важливо підтримувати вологість ґрунту на оптимальному рівні, забезпечувати штучне чи природне освітлення, а також видалити бур’яни.

Насіння потрібно садити з інтервалом 20 х 3 см та на 1,5-2 см завглибшки. Коли рослини будуть великими, варто прорідити їх, щоби зберегти оптимальну відстань між ними й забезпечити повноцінний розвиток.

Читайте також