Літня обрізка кущів троянд: як отримати повторну хвилю цвітіння

Всі ми хочемо, щоб наші улюблениці квітли повторно. Саме обрізка влітку після цвітіння дуже добре цьому сприяє. Справа в тому, що в троянд, як і в більшості рослин, після цвітіння починають утворюватися плоди. Троянда витрачає багато сил на це, і молоді пагони розвиваються поодиноко і вони тонкі. Тому обрізати суцвіття, що відцвіли, або квітки (в троянд, що квітнуть поодинокими квітами) все ж потрібно. Для досягнення декоративного ефекту упродовж тривалого часу - це необхідно.

Повідомляє власниця розплідника троянд Оля Чеботарева (Литвин).

Коли Ваша красуня знаходиться в стані перецвітання (квіти сильно розпустилися, змінили колір, почали осипатися) її потрібно обрізати, так троянда почне використовувати свій ресурс на ріст і розвиток нових пагонів.

Цей тип обрізки немає нічого спільного з весняною та осінньою обрізками. Всі маніпуляції проходять здебільшого у верхній частині куща. Якщо Ваша троянда квітне суцвіттями, то неправильно буде обрізати кожну квітку окремо. Треба зробити зріз під самим суцвіттям - над першим добре розвиненим листком. Якщо троянда має один бутон - то ріжемо також над першим добре розвиненим листком.

Після таких дій ви побачите друге, а може і третє пишне цвіттіня кущів.

Читайте також