"Ми трималися понад 2,5 місяці": Герой України Роман Мамавко про пекло у Попасній (ВІДЕО)

Командир 24 ОМБр імені короля Данила, Герой України Роман Мамавко розповів на камеру про бої за Попасну та героїзм побратимів у боротьбі за рідну землю. Саме бригада Романа Мамавка тримала оборону Попасної, коли ворог нещадно атакував її артилерією та піхотою.

"Я пишаюся тим, що служу у 24 окремій механізованій бригаді та маю честь очолювати її", - каже Роман Мамавко.

Він розповідає, що у період АТО/ООС на Донбасі не було такої жорстокості. 

"Коли ми зайшли у Попасну, вони (ред. - окупанти) вже оголосили, що "Попасна наша, приступаємо до наведення порядків та встановлення влади". З 4 березня майже 2,5 місяці були щоденні атаки. Воїни бригади мужньо тримали оборону. Ми знали, що ми робимо і для чого. В цей час, коли йшли бої за Попасну - штурмували Київ, Харків. Завдяки тому, що ми трималися понад 2,5 місяці, ми не давали можливість противнику відтягнути резерви на інші напрямки - на столицю, Харків", - каже командир.

За його словами, противник не дивився на мирне населення у боях за Попасну. Не зважали росіяни і на інфраструктуру міста. Вони працювали у повну силу артилерією.

"Командир 24 ОМБр імені короля Данила, Герой України Роман Мамавко - справжній військовий лідер. Попри важкі втрати і щоденні штурми ворога, підрозділ виконав поставлені бойові завдання. Ціную і гордий стояти в одному строю", - написав у Телеграмі Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

 

Читайте також