На Херсонщині ексдиректор "Укрпошти" та співробітник "Херсонобленерго" співпрацювали з росіянами

На Херсонщині екскерівник філії "Укрзалізниці" та "Херсонобленерго" почали співпрацювати з російськими окупантами та сприяють агресії на території України. 

Про це повідомляють в Офісі Генпрокурора України. Як встановили слідчі, працівник "Херсонобленерго" у червні 2022 року добровільно погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації РФ співпрацювати з ними.

Він зайняв "посаду" виконуючого обов’язків директора так званого "унитарного государственного предприятия "Херсоноблэнерго". Підозрюваний готував та передавав представникам країни-агресора активи акціонерного товариства.

Також встановлено, що колишній директор філії Херсонська дирекція АТ "Укрпошта" співпрацює з представниками так званої "Военно-гражданской администрации Херсонской области".

Він сприяв закупівлі в РФ матеріального обладнання для функціонування поштових відділень, вживав заходи щодо підготовки та передачі матеріальних ресурсів Херсонської дирекції АТ "Укрпошта". Крім того підозрюваний схиляв працівників пошти до співпраці з окупаційною адміністрацією держави-агресора.

Читайте також