На Львівщині священик УПЦ МП залишив "голі" стіни в храмі після переходу до ПЦУ

На Львівщині священик московського патріархату у дрогобицькій церкві Іова Почаївського залишив "голі" стіни. У храмі зрізали хрести, забрали дзвони та винесли майже все майно. 

Про це повідомляє Дрогобицька міськрада. 

27 травня це церкві відбулась перша спільна молитва за Україну – українською мовою, під проводом священнослужителів ПЦУ та прихожан з Дрогобича та сусідніх населених пунктів, які приїхали підтримати громаду в процесі переходу до української церкви.

Коли було ухвалено відповідне рішенян про перехід до ПЦУ будівля храму та її територія були опечатані і перебували під охороною. 

Однак, очевидно, що «батюшки» готувались до такого сценарію. Адже в храмі залишились «голі» стіни. В церкві не було предметів іконостасу, вивезена абсолютна більшість ікон та церковних атрибутів. Більше того, як стверджують прихожани храму, які раніше відвідували цю церкву, з території зникли дзвони, а з двох будівель, розташованих на території церкви, навіть зрізали хрести. 

Це все зробили ще до опечатання будівлі храму. 

- Керівництво громади повністю підтримало рішення громади про перехід з московського патріархату до Православної Церкви України. Сьогодні тут відбулось перше богослужіння. Однак зайшовши всередину, ми були шоковані, бо церква пуста. Видно, що «батюшка» готувався до відходу, – вони забрали усе, що було придбане за кошти громади. Але ми тішимось з того, що на одну українську церкву стало більше, – наголосив заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.

 

Читайте також