На окупованих територіях російські військові знищують лікарняну інфраструктуру

Жителі тимчасово окупованих населених пунктів не мають доступу до медичних послуг — російські військові там активно знищують лікарняну інфраструктуру. 

Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. 

Нині там акриваються заклади, не вистачає лікарів, заборонено доставлення ліків з підконтрольних Україні територій. Зокрема, з інфекційного відділення Старобільська, на Луганщині, вивезли все обладнання, яке було надане з 2014 року за програмами міжнародних донорів і Уряду України. Серед нього – апарати ШВЛ, необхідні для критичних випадків захворювання COVID-19.

В обласному протитуберкульозному диспансері Вовчанська, що на Харківщині, хворих на туберкульоз узагалі вигнали на вулицю. 

Приміщення, які використовувались для лікування від інфекційних хвороб, заповнюють пораненими росіянами. Медичний персонал примушують працювати на окупантів. При цьому, всі медики проходять процедуру перевірки на поліграфі. Тих, хто не пройшов, примусово відправляють на передову.

У Пологівській центральній лікарні, що на Запоріжжі, взагалі облаштували склад боєприпасів. 

Олешківська районна лікарня та міська лікарня Голої Пристані вимушено обслуговують потреби ЗС рФ. Медичному персоналу заборонено змінювати постійне місце проживання шляхом евакуації на підконтрольну Україні територію.

Всі без винятку лікарні Балаклії, на Харківщині, заповнені пораненими окупантами. Медичний персонал примусово виводиться на роботу. Українські громадяни залишаються без медичної допомоги.

Читайте також