Порошенко втретє спробує перетнути кордон: звернувся до Зеленського

Колишній президент Петро Порошенко вже втретє спробує перетнути державний кордон. Для цього він звернувся до глави держави Володимира Зеленського та запевнив, що опозиція разом із владою працює на зміцнення країни. 

 "Шановний пане президенте! Звертаюся до Вас, прямуючи з Києва на Конгрес та саміт Європейської народної партії — найвпливовішої політичної родини в Європі, членами якої є керівництво структур ЄС та багатьох держав-членів…

Після того, як абсолютно незаконно було зірвано мою поїздку у складі офіційної парламентської делегації на Парламентську асамблею НАТО, де я мав намір відстоювати надання Україні ПДЧ на саміті Альянсу цього року, сподіваюся, що висновки зроблено і ніхто вже не перешкоджатиме моєму виїзду до Роттердаму…

При такій ясності в цілях, в чиїх інтересах зупиняти мене на кордоні?

Український народ в ці складні часи заслуговує на мудрість політиків. Запорукою наших успіхів завжди були міцне військо, внутрішня єдність, потужна міжнародна підтримка та солідарність.

І сьогодні всі разом — і влада, і опозиція, і громадянське суспільство — працюємо для розбудови сильної незалежної демократичної процвітаючої європейської України".

Своїми цілями Порошенко назвав:

  • Надати Україні статус кандидата на членство в ЄС уже в червні
  • Підтримати Україну у війні проти Росії
  • Надання фінансової допомоги Україні та схвалення "Плану Маршалла 2.0" для післявоєнної відбудови.
  • У Порошенка заплановані виступи на Конгресі та саміті ЄНП, низка зустрічей з керівниками ЄС, держав та урядів країн, лідерами європейських партій.

Нагадаємо, перед цим Порошенко намагався перетнути кордон 27 травня на Львівщині. Проте його не пропустили, а підставою для відмови назвали "проблему з підтвердження дійсності дозвільного документа". Наступного дня Порошенку знову відмовили у перетині кордону - нібито через проблеми з QR-кодом. 

Читайте також