Правило «золотої середини»: як правильно стригти траву в саду восени

Багато хто вважає, що в осінній період нема потреби косити траву. Однак зайнятися стрижкою газону або галявини у вересні-жовтні просто необхідно. Розповідаємо чому, інформує Ukr.Media.

При осінній стрижці слід дотримуватись правила «золотої середини». Косити траву треба так, щоб її висота виявилася середньою. Трав'яниста рослинність не повинна залишатися ні надто високою, ні надто низькою.

Якщо трава виявиться довгою, то зберігається ризик появи у ній величезної кількості шкідників та розвитку грибкових захворювань.

А ось надто коротка трава або її повна відсутність становить серйозну небезпеку для ґрунтового покриву. Вийде, що ґрунт позбавиться захисту перед настанням зими. А допускати цього в жодному разі не можна.

Восени, коли зростання трави уповільнюється, достатньо одного разу на 2 тижні.

На яку висоту стригти газон

Висота трави залежить від типу вашого газону:

  • Класичний партерний (парадний) газон

Класичний партерний (парадний) газон, який є прикрасою відкритих ділянок території, повинен мати висоту у 1-2 см. Проте у наших широтах трава такої довжини почне швидко засихати і стане жорсткою. З цієї причини для партерних газонів рекомендується залишати траву заввишки у 3-4 см.

  • Садово-парковий газон

Садово-парковий газон — один з тих типів газону, що найбільш часто зустрічаються — стрижуть до висоти, що досягає 4-7 см.

  • Функціональний газон

Функціональний газон (його використовують для дитячих ігор, пікніків, відпочинку тощо) має таку ж висоту — 4-7 см.

  • Спортивний газон

Спортивний газон використовується для проведення спортивних ігор, тому до його складу включають трави, стійкі до витоптування. Висота трави на такому газоні — 3-4 см.

Читайте також