Прикмети і забобони про фікус: чи можна тримати рослину в будинку

Красива, вічнозелена рослина невибаглива до догляду. Більшість видів з темним листям полюбляють тінь, що дозволяє розміщувати фікус вільно.

Краще вибрати для нього постійне місце, тому що рослина не любить перестановок, інформує Ukr.Media.

Кущ поливають двічі на тиждень, а в холодну пору — ще рідше. Рекомендується пересаджувати щороку і збільшувати діаметр горщика на 1 см. З допомогою ножиць надають рослині бажану форму. А завдяки гнучкості гілок фікус використовують у створенні дерев бонсай. Для розмноження підходить держак. Опущені у воду гілочки пускають коріння, і через тиждень готові до висадки в землю.

Фікус вдень насичує атмосферу киснем, а вночі його поглинає. Щоб компенсувати цю особливість, розмістіть поруч з ним рослину, що функціонує навпаки. Квітки з'являються як ознака неправильного догляду.

Хороші прикмети

  • Жителі Південно-Східної Азії впевнені: це деревце — найкращий захисний амулет для сім'ї. Прикмета свідчить, що фікус приносить удачу власнику.
  • Китайці вірять, що рослина допомагає вирішити побутові проблеми або знайти кошти на купівлю автомобіля. Вічнозелений кущ очистить дім від негативної енергії і структурує потік.
  • Якщо звернутися до біологічної сторони питання, то фікус поглинає отруйні речовини в повітрі, такі як фенол, формалін, бензол. А натомість насичує киснем і сприяє знезараженню. Така здатність актуальна для жителів мегаполісів.

Негативні забобони про фікус

  • Рослини, що знаходяться поруч з людиною, так або інакше впливають на її стан — фізичний і духовний. Знаючи деякі особливості, ви привернете удачу, зцілитеся або поліпшите фінансове становище. Але коли вибір невдалий, є можливість нашкодити особистому житті, кар'єрі і здоров'ю.
  • Попри позитивне ставлення до фікуса в східних країнах, слов'яни сприймали його насторожено. Вважалося, що тривале сусідство з цим деревом породжує в людині заздрість, любов до пліток, провокує на з'ясування відносин. В оселі, де мешкає такий вихованець, не буде згоди між членами сім'ї.
  • Згідно з іншою прикметою, фікус виганяє чоловіка з дому. Це стосується не тільки потенційних женихів, але і тих, хто живе з рослиною під одним дахом.
  •  

 

Читайте також