Росія відправляє на війну випускників училищ, а генерали ведуть боротьбу за переділ влади

У РФ продовжують проводити приховану "мобілізацію" чоловіків призовного віку.

Як повідомляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, проводиться активна агітаційна кампанія, а також направлення в зону бойових дій випускників та курсантів військових училищ.

Подібним чином поповнюється склад десантних підрозділів, які зазнали значних втрат на фронті. Зокрема, із запланованого на 25 червня випуску "рязанського вищого повітрянодесантного командного училища ім. Маргелова" більшість випускників одразу відправлять до районів оперативного призначення на території України.

Також відомо, що у війні проти України росія вже залучила майже 45% кількості автомобілів бригад матеріально-технічного забезпечення (2600 із 6000). Частину, що залишилась, вони хочуть зберегти для логістичного забезпечення у випадку виникнення інших надзвичайних ситуацій. Автомобільну техніку окупанти намагаються поповнити за рахунок викрадених в Україні машин.

Водночас пробуксовування "спеціальної військової операції" стали каталізатором протистоянь всередині російського генералітету, зокрема у генеральному штабі. 

Останні провали та спроби інших центрів сили у російському істеблішменті покласти на військових всю повноту відповідальності за невдачі призвели до різкого загострення протистояння.

Читайте також