Російські спецслужби вдиралися до помешкань працівників ОБСЄ на Херсонщині та «вибивали» з них компромати

Працівники ФСБ планували дискредитувати Моніторингову місію ОБСЄ в Україні, підготувавши низку провокацій на тимчасово окупованих територіях. 

Як повідомлять у пресслужбі СБУ, агенти ФСБ хотіли звинуватити ОБСЄ у шпигунстві на користь українських спецслужб. 

Для цього вони буквально "вибивали" свідчення самих працівників ОБСЄ. Наприклад, у тимчасово окупованому Херсоні агенти фсб прийшли до працівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Представляючись співробітниками СБУ, вони на відео змусили чоловіка підписати «угоду про негласну співпрацю» на офіційному бланку місцевого підрозділу української спецслужби.

Росіяни також затримали ще кількох співробітників Місії та намагалися їх скомпрометувати. 

На камеру вони зафіксували передачу однією з представниць відомчої інформації ОБСЄ – візитівок, блокнотів, робочих зошитів і списків працівників з їх контактними даними.

Також у період з 16 по 23 травня співробітники фсб прийшли до місцевого офісу організації. Використовуючи погрози вбивством, вони змусили працівників місії на камеру надати «свідчення» щодо пограбування приміщення нібито українськими націоналістами та правоохоронцями.

При цьому, як було встановлено, рашистські мародери до того 5 разів приїздили до цього Офісу та грабували звідти майно.

Також окупанти вимагали від представників Місії в Херсоні безпідставно звинуватити свого керівника у нібито його причетності до роботи на українську спецслужбу.

Читайте також