СБУ арештувала активи компанії, власники якої фінансували так званих "Л/ДНР"

Активи одного з найбільших в Україні виробників бетоноконструкцій, яким володіли особи з оточення Путіна, арештувала Служба безпеки України. 

Про це повідомляють у пресслужбі СБУ. У ході розслідування правоохоронці встановили, що кінцеві бенефіціари компанії — російські бізнесмени, причетні до фінансування самопроголошених "Л/ДНР".

Один із цих бізнесменів належить до найближчого оточення президента рф та є спонсором передвиборчої кампанії партії "єдина росія".

Так, щоб уникнути міжнародних санкцій та постачати товар на тимчасово окуповані території України, керівництво компанії здійснило ребрендинг торгової марки.

Зокрема, за рішенням суду арештовано активів на понад 2 мільярди гривень:

100% корпоративних прав у вигляді статутного капіталу на понад 437 мільйонів гривень;
 рухоме та нерухоме майно підприємства орієнтовною вартістю 1,5 мільярда гривень;
 9 банківських рахунків, де наявні загалом понад 104 мільйонів гривень.
Рішенням суду арештоване майно передається в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами.

До слова, раніше "Стопкор" повідомляв, що компанія "Аерок" підпорядковується російському олігарху Андрію Молчанову. 
За даними активістів, 100% статутного капіталу ТОВ "Аерок" належить компанії "Аерок Інвестмент Дойчланд ГМБХ" (Мюнхен, Німеччина). Кінцевим бенефіціарним власником є російська компанія "Група ЛСР" (місце реєстрації Санкт-Петербург). Генеральний директор "Група ЛСР" - російський мільярдер Андрій Молчанов, він же є її основним бенефіціаром. 

Читайте також