Щоб виростити міцну та здорову розсаду помідорів, поливайте її цим розчином

Виростити міцну та здорову розсаду помідорів можливо, якщо дотримуватись певних рекомендацій. Не кожен городник знає, в яких умовах вирощувати розсаду, коли та які добрива використовувати. Насамперед, розсаді потрібен своєчасний полив.

Для підгодівлі не обов’язково використовувати хімічні добрива, бо натуральні можуть бути навіть більш корисними та безпечними для рослин й ґрунту.

Картопляний відвар.

Для гарного розвитку розсади, потрібно поливати її раз на тиждень картопляним відваром. Для цього помийте картоплю, залийте водою та варіть лише очистки або всю картоплю цілком, без додавання спецій. Рідину через 20 хвилин злийте та дайте охолонути. Ця підгодівля активізує ріст коренів. Перед використанням розведіть розчин водою в співвідношенні 1:1.

Цибулеве лушпиння.

Цибулеве лушпиння захистить помідори від хвороб та шкідників. Щоб приготувати відвар, візьміть 1 склянку лушпиння та залийте 2 склянками води. Доведіть до кипіння та залиште настоюватися протягом двох діб. Перед застосуванням процідіть розчин та додайте 10 склянок води. Поливайте розсаду вранці раз на 7 днів. Якщо рослини хворіють або страждають від нападу шкідників, додайте у відвар рідке мило та обприскайте листки й стовбур.

Читайте також