Швидкозростаючі дерева, які можна посадити на ділянці, щоб вже через рік ховатися під тінню від листя

Якщо ваша мета якомога швидше озеленити ділянку, щоб мати можливість відпочивати під розлогими гілками молодих дерев, вибирайте для посадки швидкозростаючі дерева, річний приріст яких становить 1-1, 5 метра на рік. Такі дерева здатні за кілька років повністю перетворити ділянку, зробивши з неї справжній ліс, інформує Ukr.Media.

Ми підібрали для вас 7 чудових швидкозростаючих дерев, швидкість росту яких дійсно вражає.

Катальпа

Такі сорти катальпи як прекрасна, бігнонієвидна, бунге і яйцеподібна — морозостійкі дерева, що виростають до 10-15 метрів у висоту. Катальпа віддає перевагу сонячним ділянкам, а під її великими гарними листками можна легко сховатися від спеки.

Верба

Річний приріст верби білої і вавилонської становить 1-1,5 метр на рік. Верба комфортно почуває себе на вологих ділянках, а влітку потребує додаткового поливу.

Павловнія повстяна

Родом цього красивого дерева, яке виростає приблизно на 1,5 метри на рік, вважається Китай. Павловнія повстяна віддає перевагу сонячним ділянкам з родючим ґрунтом. У сприятливих умовах дерево виростає до 10-15 метрів у висоту і утворює пишну крону, на якій в процесі цвітіння утворюються дуже красиві квіти.

Клен

Найшвидшими представниками кленів є клени ясенелисті та клени сріблясті, вони виростають приблизно на 1,5-2 метра за рік. Середня висота дорослих кленів — 15-20 метрів. Після досягнення цієї позначки їх зростання сповільнюється.

Акація біла

Середня швидкість росту акації білої — 1 метр на рік. Однак слід зазначити, що акація досить велике дерево, висота якого може досягати 20-25 метрів. Більш того коренева система акації дуже потужна, тому її слід садити на віддалі від будинку і плодових дерев. Однак якщо площа ділянки дозволяє вирощувати такі великі дерева, то акація стане чудовою прикрасою території.

Фісташка Китайська

Це дерево, висота якого зазвичай не перевищує 10 метрів, має красиву акуратну крону і не потребує частої обрізки. Фісташка Китайська відмінно росте на піщаних ґрунтах і добре переносить посуху. Це дерево теплолюбне, на зиму його необхідно вкривати від холодів.

Таксодіум дворядний

Таксодіум дворядний підходить для вирощування на ділянках з вологим і навіть заболоченим ґрунтом і відмінно росте в тіні. Таксодіум дворядний за рік виростає в середньому на 50-60 см. Зростання дерева припиняється при досягненні ним висоту 10-12 метрів.

Читайте також