США готуються передати Україні сучасні протиракетні системи NASAMS

Сполучені Штати Америки планують передати Україні системи ППО NASAMS. Ці сучасні комплекси протиракетної оборони мають як середню, так і велику дальність.

Інформує "24 Канал".

Російські війська продовжують активні бойові дії на Сході України. Крім того, почастішали обстріли цивільної інфраструктури по всій території країни. Тож, актуальним є питання надання ППО країнами-союзниками.

Сполучені Штати Америки до кінця цього тижня мають оголосити про надання Україні передової системи протиповітряної оборони. Раніше президент Байден повідомляв про подібну допомогу, й чиновники з його адміністрації підтвердили рішучість зробити такий крок.

Повідомляється, що США дадуть для України систему NASAMS. Це передова система протиракетної оборони, що має середню та велику дальність. Це допоможе ЗСУ збивати російські ракети задовго до того, як вони зможуть наблизитися до цілі.

Радник Джо Байдена Джейк Салліван повідомив, що оформлення цього пакета допомоги перебуває на фінальній стадії. Також він підтвердив, що в пакет буде входити система протиповітряної оборони.

"Я можу підтвердити, що ми фактично перебуваємо в процесі доопрацювання пакета, який включає надання передової системи протиповітряної оборони", – сказав він.

Читайте також