"Та валіть там усіх, нах*й!": СБУ перехопила розмову окупанта, який наказував розстрілювати цивільних на Київщині

СБУ перехопила розмову військового рф, який наказував розстрілював цивільних на Київщині, а також знайшла чоловіка, який вижив. 

Про це повідомляє прес-служба СБУ. 

Так, старший лейтенант зс рф Антон Струєв із позивним «Беркут» віддавав накази про розстріл мирних мешканців під час окупації села Броварського району Київщини.

Зокрема у перехоплені телефонній розмові «Беркут» дає підлеглому цей злочинний наказ: «Та валіть там усіх, нах*й! Є цивільні – нах*й у розхід, сука, всіх!».

За даними слідства, окупант не обмежувався тільки наказами. У селах Мокрець і Заворичі він особисто брав у полон беззбройних мирних мешканців і жорстоко, із застосуванням тортур, допитував їх. Він вимагав надати інформацію про військовослужбовців ЗСУ, бійців тероборони та патріотично налаштованих односельчан.

Встановлено, що вранці 22 березня 2022 року після одного з таких жорстких допитів підлеглі «Беркута» взяли на приціл місцевого мешканця, який випадково опинився поряд. У момент коли цивільний повернувся до них спиною, Струєв наказав стріляти в нього. Окупанти залишили чоловіка помирати.

Після важкого поранення той вижив. Він упізнав свого вбивцю та готовий свідчити проти нього у міжнародному суді. 

Старший лейтенант зс рф Антон Струєв підозрюється за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Читайте також