Тирса на городі: як правильно використовувати, аби отримати гарний урожай

Тирса є дуже корисним органічним добривом, що покращує структуру ґрунту. Але перед тим, як використовувати тирсу в городництві, підготуйте її. Обробка тирси дуже важлива, бо без цього її не можна використовувати для саду й городу, оскільки вона витягуватиме азот. Також тирса має бути чистою, без клею, лаку й фарби.

За допомогою тирси можна пророщувати насіння. Вона гарно тримає вологу й залишається пухкою, повітропроникною. Завдяки цій її властивості насіння дихає. Якщо субстрат - звільнений і важкий, а ґрунтосуміш - неякісна, насіння гниє та довше проростає.

Обирайте свіжу та чисту тирсу. Перед унесенням у ґрунт полийте її розчином сечовини. Покладіть тирсу на плівку, на 10 літрів води додайте 200 грамів сечовини, полийте розчином матеріал і накрийте плівкою на 14 днів.

Щоб ґрунт не став кислим, додайте до тирси попіл, доломітове борошно, крейду та вапно. Лакмусові папірці допоможуть відстежити кислотність ґрунту.

Свіжа тирса допомагає в боротьбі з бур’янами. Вона позбавляє їх сонячного світла й азоту.

За допомогою тирси можна зробити високі й теплі грядки. Спочатку приберіть шар ґрунту на 25 см завглибшки. Покладіть усередину солому, потім - тирсу із сечовиною та попелом, а зверху - ґрунт.

Читайте також