ТОП-3 рослини, які знижують вологість в будинку: цвіль одразу зникне

Якщо в будинку часто пахне вогкістю, одяг довго сохне, а стіни часто покриваються пліснявою і чорним грибком - можливо, у вас підвищена вологість. Для вирішення цієї проблеми необов'язково купувати осушувачі повітря. Спробуйте купити в будинок кімнатні рослини, які вбирають вологу і знижують ризик появи цвілі в будинку.

Спатифіллум

Спатифіллум в дикій природі росте в густих лісах біля боліт і річок. Він любить тінь і вологу, тому це ідеальний вибір для будинку з вологим повітрям. Ця рослина може рости навіть у ванній без вікон, оскільки майже не потребує сонячного світла. Великі розлогі листя спатифіллума вбирають вологу з повітря, а квітки не викликають алергію.

Будьте обережні: спатифіллум токсичний для собак і котів, тому його потрібно вирощувати в недоступному для тварин місці.

Нефролепіс

Нефролепіс не виносить сухе повітря, тому він добре підходить для будинку з підвищеною вологістю. Ця папороть добре вбирає вологу з повітря, що позбавить вас від появи цвілі і грибка. Також нефролепіс відомий своїми очисними властивостями - він значно покращує якість повітря.

Пальма

Кімнатні пальми поглинають багато вологи через своє широке листя. Існує багато видів декоративних пальм на будь-який смак. Найкраще вбирають вологу з повітря бамбукові, фінікові і очеретяні пальми, а також пальми арека.

Читайте також